31 Ağustos 2013 Cumartesi

Küreselleşme'nin Son Evrimi: Çok Kutuplu Dünya ve Toplumsal Düzen

   Küreselleşme,doğuşundan itibaren birçok değişim geçirdi. Bu başlığın içeriğini son yüzyıl içerisindeki değişimler  oluşturacak.Bu değişimler; Soğuk Savaş öncesi İlk Emperyalist Dönem,Soğuk Savaş Dönemi’ndeki İki Kutuplu Düzen,sonrasından milenyuma uzanan evredeki Tek Kutuplu Dönem ve son olarak Çok Kutuplu Dönem.
  Sanayi toplumuna geçiş ile beraber baş gösteren hammadde ihtiyacı,insanların eskimez güç arayışı gibi temel unsurlar; yeni milliyetçi devletleri emperyalizm politikasına yönlendirdi ve İlk Emperyalist Dönem yaşandı.


4 Şubat 2013 Pazartesi

Semboller : Yılan

   Öncelikle serinin ilk yazısı olduğu için sözüme sembollerin ne anlama geldiği ve önemi hakkında birkaç bir şey söylemek istiyorum.Eskiden de olduğu gibi, günümüze göre nispeten daha azdı, semboller günümüzde de insanlar üstünde korkular ve önyargılar yaratmaktadır.Özellikle günümüzde internetin gelişimiyle her kafadan bir ses çıkmakta ve semboller hakkında insanlar ağzına geleni söylemektedir.Hal böyle olunca da insanların güzel amaçlar uğruna ortaya çıkardığı çoğu sembolü şöyle bir araştırdığında aslında "şeytani" imgeler içeren semboller olduğunu bulabilirsiniz.Aslında böyle bir şey yok tabiki de.